Hoe kijk jij naar de eerste schooldag van je kindje? Ga je voor een warm onthaal aan een grote schoolpoort, of kies je liever voor een kleine, gezellige school die dichter aanleunt bij thuis, crèche of onthaalouder? Zie jij je kindje al de tuin verkennen op haar of zijn laarzen, op zoek naar het kippenhok? Dat kan in onze wijkschool in de Donkerstraat. Twee juffen verwelkomen er dagelijks een groep kindjes die op maat creatief les krijgen via co-teaching (bij co-teaching werken twee leerkrachten in één klaslokaal

Van peuter tot derde kleuterklas

In onze wijkschool kan je kindje naar school van de peuterklas tot de derde kleuterklas. We voorzien ‘s morgens en ’s avonds busvervoer naar de hoofdschool (waar de opvang plaatsvindt). Uiteraard kan je je dochter of zoon ook zelf brengen en halen aan de Donkerstraat; het schooltje is tenslotte vlot bereikbaar, op enkele honderden meters van de Brusselsesteenweg. Aan jou de keuze!

In de klas én in de tuin

Moeten we nog vertellen dat de kindjes in de Donkerstraat een hechte vriendengroep zijn? De twee juffen geven hen les op maat, maar daartussen spelen ze samen binnen en buiten de schoolmuren. De tuin is er trouwens niet enkel voor spel. Als het weer het toelaat, trekt de groep richting openlucht om er les te krijgen tussen de bomen en planten, glijbanen, speeltuigen, in de moestuin of bij de kippen.

Filmpje tuin

Peuter- en kleuterklas, gelijk doelen maar anders bereikt

Je merkt het: onze wijkschool verschilt nogal van de ‘klassieke kleuterklas’ zoals we ze kennen. Het lesprogramma is identiek aan dat van de andere scholen in het Hartencollege, maar de aanpak verschilt. En in het eerste leerjaar stapt je kindje, samen met z’n vriendjes van die leeftijd, gewoon over naar de hoofdschool. Daar wordt je dochter of zoon verder begeleid, vanuit z’n talenten, naar een kansrijke toekomst in het secundair onderwijs.

Filmpje klaswerking

Praktische afspraken