Hartencollege Basisschool • Meerbeke,  je reed het ongetwijfeld al voorbij aan de Halsesteenweg, naast de kerk van Meerbeke. Een typische Vlaamse katholieke buurtschool.

Wist je dat onze school twee vestigingen telt?

De hoofdschool vind je aan de Halsesteenweg (officieel Nieuwstraat 2). Hier bieden we het volledige traject basisonderwijs aan, van peuter tot zesde leerjaar.

Ben je voor je peuter of kleuter eerder op zoek naar een school met een groen en klein karakter? Dan kan je zeker terecht in onze wijkschool in de Donkerstraat, op enkele honderden meters van de Brusselsesteenweg.

Wat je aan de buitenkant niet kan zien, is dat we met een gemotiveerd en creatief team werken aan kwaliteitsvol onderwijs dat de ontwikkeling van je kind centraal plaatst. We inspireren je kind om het beste uit zichzelf te halen binnen een veilig school- en klasklimaat, vanuit onze waarden: respect, gelijkwaardigheid, positief, innovatie en samenwerken. Lees meer in ons opvoedingsproject.

Onze school  zet sterk in op begeleiding: we bieden extra verdieping aan als dat kan voor je dochter of zoon en nemen haar of hem bij de hand als het wat moeilijker gaat. We willen dat elk kind zich goed voelt bij ons, maar kijken ook al vooruit naar haar of zijn toekomst.  We bereiden je kind(je) optimaal voor op een verdere (school)carrière met een vlotte overgang naar Hartencollege secundair, waar je alle richtingen uit kan.

Een eigen schoolbus geeft ons extra kansen om buiten de schoolmuren deel te nemen aan externe activiteiten of zelf buitenschoolse uitstappen/activiteiten te organiseren.